Slovensky English
Úvodná stránka Aktuality Produkty Aktivity Linky O spoločnosti
Perník, ktorý muža nepustí na pivo - Mojej úchvatnej žene sa podaril husársky kúsok. Spojila nespojiteľné. Má recept na perník, kde sa dáva bublinkatá minerálka, aby sa perník "zdul". Doma jej nebolo, a tak vyskúšala dať do korenistého perníkového cesta pivo. Stal sa zázrak! Postup Pozeral som sa neveriacky na jej prípravu pernika. No keď som ho ochutnal, zaujúkal som od nesmiernej chuti tohto koláčika, ktorý namôj veru spôsobí revolúciu v kulinárii. Nebol by som to však ja, aby som sa nepriživil na ženinej genialite. Ponúknem vám kreatívny návrh: nič sa nestane, ak namiesto bublinkatej minerálky použijte čierne pivo alebo suchý sekt. A namiesto posekanej čokolády pokojne primiešajte do cesta džem alebo jam. Tam totiž ide hlavne o bulbinky, ktoré zdvihnú a nadľahčia perník. V našom prípade s horkastým plzenským sa odvážne zasnúbila korenistá chuť perníka. Keďže neprekonateľná mňamka tohto nápoja ma chtiac, či nechtiac, takmer skoro niekedy až vždy vytiahne od rodinného krbu, ale zároveň som aj na sladké, práve preto považujem nápad mojej ženy za geniálny: skrátila mi reťaz pridaním pivka do perníka, a ja som vôbec neprotestoval a nehľadal výhovorky, aby som sa vyparil na pivo! Tak a teraz postup. Všetky suché prísady zamiešate v nádobe. Do nich patrí aj nadrobno nasekaná čokoláda. Vajcia a tekuté zložky perníka dáte do šejkra, teda aj olej, a hrkáte s ním, kým sa nespoja. Nemusí to byť práve tento barmanský nástroj, ale je to štýlovejšie a vzbudí to u nevedomého muža väčší šok, než keby ste to šľahali klasicky metličkou. Všetko zamiešate v nádobe, kde ste mali suchú zložku perníka. Miešate a miešate, kým vám nezačína ruka odpadávať. Vtedy je to už určite lesklé, fajné a celé spojené. Nájdete zvyšok oleja, vymastíte pekáč aj po stranách. Potom prisypete za hrsť múky a umnými pohybmi, ktoré si nezadajú nič s cirkusovým vrcholným artistickým číslom, hrkáte a nakláňate pekáč tak, aby sa múka spojila s olejom a vytvorila súvislú vrstvu aj po stranách plechu. Medzitým ste si trúbu vyhriali na 200 stupňov. V elektrických trúbach odporúčam nastaviť teplovzdušné pečenie. V plynových...tak to neviem. Vložíte perník na 15 minút do trúby. Neotvárate a nepozeráte na koláč! Po 15 minútach stíšite teplotu na 180 stupňov a pečiete ďalších 15 minút. Zoberiete svokrinu ihlicu na štrikovanie a pichnte do perníka. Na viacerých rôznych miestach. Ak sa na ihlicu nič nelepí, je to hotové. Ak na nej zostáva mazľavý obal cesta, dáte opatrne dopiecť na pár minút. Vytiahnete z trúby. Po vychladnutí perník nakrájate a neviete sa dočkať ovácií. Suroviny 400 gpolohrubá múka 1 vrecúško kypriaci prašok do perníka 3 pol. lyžice kakao 300 g práškový cukor 250 mlmlieko vlažné 250 ml pivo vlažné plzenské 250 ml olej hrsťpolohrubá múka 2 ks vajcia 100 g čokoláda na varenie www.pravda.sk
Výroba domáceho piva - Najprv si vyrobíme slad, keď necháme 0,5kg jačmeňa 3 dni klíčiť. Po troch dňoch vyskúšajme ako nám klíčky osladili jačmeň a nechajme ho dva dni schnúť v chladnejšej miestnosti, aby sme ukončili dobu klíčenia. Po dvoch dňoch jačmeň opražíme na sucho na panvici. Podľa farby opraženého jačmeňa, budeme mať farbu piva. Opražený jačmeň rozdrvíme v mažiari, nasypeme do 15 litrov vody, pridáme asi 250g cukru, 3dkg chmelu zakúpeného v lekárni, pridáme 2dkg sladkého drievka (pelendrek) a hrsť sušených jabĺk. Zmes asi 2 hodiny varíme, potom precedíme cez plátno do hrnca a necháme vychladnúť. Nádobu dáme do teplej miestnosti a pridáme 60g kvasníc. Tri dni necháme kvasiť a pritom každý deň zberáme a odstraňujeme vzniknutú penu. Po troch dňoch stáčame do fliaš a nechávame 8 dní stáť. pivovarnícke listy
Jačmeň - podobne ako pšenica patrí medzi najstaršie plodiny vôbec. A hoci obsahuje veľa vitamínov a najmä minerálnych látok (draslík, vápnik, fosfor, kyselinu kremičitú), u nás sa pestuje takmer výlučne na sladovnícke účely (výroba piva), na kŕmne účely alebo na výrobu krúp. Krúpy sú však obrusovaním znehodnotené zrná, obrané o to najcennejšie čo mali, preto by sa mali používať len príležitostne. Vhodnejšie je používať napr. vločky. Uvarené celé zrnámožno použiť do polievok ,či ako prílohy k jedlám. Príprava celých zŕn : 225 mg jačmeňa, 700 ml vody. Opláchneme zrná, dáme do hrnca s vodou a privedieme do varu. Zmiernime oheň a varíme asi 45 minút – zrná by mali vsiaknuť všetku tekutinu, možno ešte podľa potreby priliať vody. mail
Domáce pivo - Potrebujeme 60 Dg jačmeňa, ktorý dobre umyjeme, mokrý prikryjeme navlhčenou utierkou a necháme 3 dni naklíčiť. Potom tento slad necháme 2 dni uschnúť v chladnej miestnosti, vložíme na väčšiu panvicu a pražíme. Podľa stupňa praženia má potom pivo farbu. Pražený jačmeň rozbijeme v mažiari, vsypeme do 16 litrov vody, pridáme asi 250 g cukru, 2 - 3 Dg chmeľu (kúpime sušený v lekárni), pridáme 2 Dg sladkého drievka (lékořice, pendrek) a hrsť sušených jabĺk. Zmes asi 2 hodiny varíme, potom precedíme cez plátno, najlepšie do hlineného hrnca. Keď tekutina trochu schladne pridáme pivovarnícke kvasnice, alebo obyčajné droždie asi 5 - 6 Dg. Nádobu umiestnime do nie príliš chladnej miestnosti, denne opatrne odstraňujeme penu, ktorá sa tvorí na povrchu. Už po 3 dňoch môžeme pivo stáčať do fliaš. Vo fľašiach sa pivo necháva najmenej 8 dní. http://www.vina.szm.sk/piva.htm
Obilninové guľôčky s kakaom - Balenie Kartón Zloženie: 150 g 20 ks kukuričná krupica (56%), cukor, pšeničná múka celozrnná (7%), glukózový sirup, kakao (2,1%), rastlinný olej, sladový výťažok, jedlá soľ, emulgátor lecitín, škorica, aróma vanilín, farbivo karamel. 200 g 18 ks www.amorsk.sk Energetická hodnota: 1450 kJ/100g Potravinová vláknina: 10 g/100 g
Technológia extrudovania. - Technológia extrudovania je moderný výrobný postup spracovania obilnín a ostatných poľnohospodárskych plodín na výrobky, ktoré svojimi vlastnosťami, hlavne formou, chuťou a vzhľadom nepatria do tradičných skupín potravín. Extrúzia je technológia, ktorá umožňuje zachovanie vlákniny, vitamínov a stopových prvkov zo vstupných surovín. Táto výroba bola vyvinutá asi pred 40 rokmi v USA a prudko sa rozširuje do nových oblastí. Z pohľadu výroby potravín je extrúzia zaraďovaná medzi pekárske procesy. Extrúziu delíme na: - nízkotlakovú (výroba cestovín), - vysokotlakovú (využívaná v našej firme). Počas extrúzneho procesu sa materiál (väčšinou múka, alebo jej zmes s ďalšími surovinami) zvlhčí vodou a prechádza do extrúdera kde prebieha extrúzia pri vysokom tlaku a teplote. Tieto podmienky umožňujú výrazne skrátiť proces tepelnej úpravy na rozdiel od klasického pečenia a zároveň umožní premenu horšie stráviteľných látok, väčšinou škrobu, na látky lepšie stráviteľné. Zariadenie, na ktorom prebieha extrúzia sa volá extrúder. Zjednodušene si ho môžeme predstaviť ako veľký mlynček na mäso. Do zmiešavacieho zariadenia je privedená surovina a voda, tam sa zmiešajú a dávkovačom sa zmes dostáva do šnekovej časti extrúdera. Surovina je dopravovaná spracovacím šnekom do varnej časti extrúdera, kde sa vplyvom tlaku a tepla dostáva do varu. Vzhľadom na to, že vyústenie extrúdera nie je vybavené iba dierovanou matricou, ako je to pri klasickom mlynčeku na mäso, ale viacerými dierovanými matricami, znásobí sa tlak aj teplota, ktorá je často vyššia ako bod varu, materiál sa stáva tekutý. Vyústenie spracovacích dielov je ukončené tryskou požadovaného tvaru výsledného výrobku. Po výstupe tekutej suroviny tryskou na voľné ovzdušie zmes expanduje, voda sa odparí a materiál tuhne do požadovaného tvaru. Guľôčky s čokoládou Balenie Kartón Zloženie: 150 g 20 ks kukuričná krupica, cukor, ryža, vanilín 200 g 18 ks kakao, celozrnná pšenica, slad extrakt, soľ, škorica, 375 g 10 ks lecitín,rastlinný olej,fruktóza, kakaové maslo Energetická hodnota: 829 kJ/100 g Potravinová vláknina: 11% Vitamíny: B1: 0,126 mg B2: 0,114 mg B6: 0,128 mg niacín: 0,908 mg kys.listová: 0,144 mg Bielkoviny najmenej: 6% Tuky najviac: 8% Sacharidy celk. najmenej: 23%
Laktosport. - Speciální výživa v prášku určená k uspokojování nároků při zvýšeném tělesném výkonu, zvláště sportovním. LAKTOSPORT je speciální výživa s vysokým obsahem energetických zdrojů a zvýšeným obsahem živočišných bílkovin se zaměřením na kvalitní regeneraci s podporou tvorby svalstva. Složení: Základ: sušené nízkotučné mléko, modifikovaný bramborový škrob - maltodextrin, sušené podmáslí, sušené syrovátkové bílkoviny, emulgátor lecitin E 322, sušený sladový extrakt, cukr, rostlinný částečně ztužený tuk, vitamíny E, B1, B2, B6, B12, C, niacin (PP), kyselina listová, Biotin, pantotenan vápenatý, náhradní sladidlo aspartam E 951 Laktosport s nugátovou příchutí obsahuje kromě \"základu\" kakaový prášek odtučněný, antioxidant - směs flavonoidů z vinných hroznů E163 a nugátové přírodně identické aroma. Laktosport s jahodovou příchutí obsahuje kromě \"základu\" jahodové přírodně identické aroma a barvivo E E-MAIL info@fitness-suplementy.cz
Expres drink banán. - Instantní cereální nápoj. Máte málo času na snídani? A Přitom byste chtěli zdravě a dobře snídat? Vynikajícím řešením tohoto problému je náš Expres drink Tato rychle rozpustná směs je vyrobena z ovesných vloček, rýžové mouky, sladu a dalších vysoce kvalitních surovin. Složení: Ovesné vločky, cukr, glukoza, rýžová mouka, sladový extrakt, stabilizátor E 407, E 450, přírodně identické aroma, vitamín ( viz tabulka), protihrudkující přísada E 340, lecitin. EMCO
Hrozienkovo-oriešková miislí tyčinka v mliečnej poleve - Zloženie: glukózový sirup, mliečny poleva cukor, rastlinný tuk, kakao, sušené mlieko, sušená srvátka, emulgátor lecitín, aróma vanilín, extrudát (pšeničný a kukuričný), giukózo-fruktózový sirup, hrozienka, rastlinný tuk, ovsené vločky, pšeničné vločky, cornfleky kukuričné, lieskové oriešky , sladový výťažok , hnedý cukor, karamelový sirup, emulgátor (mono a diglyceridy mastných kyselín), kyselina citrónová, soľ, aróma. Objednávky podľa dohody.
Arašidová miisli tyčinka v mliečnej poleve - Zloženie: glukózový sirup, mliečna poleva ,cukor, rastlinný tuk, kakao, sušené mlieko,sušená srvátka, emulgátor lecitín, aróma vanilin, extrudát (pšeničný a kukuričný) glukózovo-fruktózový sirup, pražené arašidy,sladový výťažok. Objednávky podľa dohody.
Tyčinka musli orieškovo - hrozienková - sladový extrakt - Zloženie: glukózový sirup, fruktózový sirup, med, hnedý cukor, sladový výťažok, kyselina citrónová, soľ, karamelový kuler (477), olej fritol, tuk, abimono, aróma Weintraube (611593) Symrise, drvené lieskovce, hrozienka, kukuríčný criespies, pšeničný criespies, pšeničné vločky, ovsené vločky, comflaky. Dodávame podľa objednávky
Tyčinka musli - čoko - arašidy - sladový extrakt - Zloženie: glukózový sirup, fruktózový sirup, med, hnedý cukor, sladový výťažok, kyselina citrónová, soľ, kondenzované mlieko, kakaový prášok, olej fritol, tuk, abimono, vanilín, arašidy, kukuričný criespies, pšeničo-kukuričný extrudát, pšeničné vločky, ovsené vločky, comflaky, mliečna poleva. Dodávame podľa objednávky.
Linky
Adresa : Euro-Brew s.r.o., Hlboká 22, 917 01 Trnava
Tel. : +421 33 53 418 53, Fax : +421 33 53 418 52, E-mail : info@eurobrew.sk
The information on this page may not be reproduced, republished or mirrored on another webpage or website.
Copyright © 1997 - 2024 Euro-Brew s.r.o., Design»Rastislav Laco