Slovensky English
Úvodná stránka Aktuality Produkty Aktivity Linky O spoločnosti


Diastatický slad

     K výrobe diastatického sladu sa používa jačmeň s vyšším obsahom bielkovín. Sladuje sa s vyšším obsahom vody (46 - 48 %) pri nízkych teplotách a s dlhším vedením hromady (6 - 8 dní). Zelený slad sa hvozdí pri nízkych teplotách a pri maximálnom ťahu hvozdu. Doťahovacia teplota nepresahuje 65oC. Tento technologický postup chráni amylolytickú hodnotu sladu. Diastatický slad má diastatickú mohutnosť okolo 350 j.W.K.


Karamelový slad

     Slady karamelové podľa farby rozdeľujeme na svetlý, polotmavý a tmavý karamel. Postup výroby spočíva v tom, že zelený slad alebo navlhčený (odklíčený) svetlý slad sa nechá v bubne pražiča dokonale scukriť. Prítomnou vodou sa slad zaparí na 70oC a pri uzavretom bubne sa za stáleho otáčania 60 minút scukrí, ťahy sa otvoria a scukrený slad sa zvoľna vyhreje na karamelizačnú teplotu. Pre svetlý karamel je to 120 - 130oC, pre polotmavý asi 160oC a pre tmavý karamel 180oC. Karamelový slad má vysoký obsah cukrov, aromatických a farebných zlúčenín. Slad je enzymaticky neaktívny s obsahom extraktu 60 - 70%.


Farebný slad

     Farebný slad sa vyrába z odklíčeného svetlého sladu tak, že v pražiči sa vyhreje na 220oC a po zuholnatení sa slad intenzívne schladí na site. Slad je enzymaticky neaktívny a extraktívnosť sa pohybuje od 60 - 70 %.


Pšeničný slad

     Pretože zrno pšenice je bezpluché, stupeň domočnenia je nižší - 43 %. Zrno ľahko prijíma vodu ale zároveň aj rýchlo schne. Zalený slad je menej kyprý, preto musí byť predsúšanie i hvozdenie veľmi šetrné. Doťahovacia teplota nemá byť vyššia, než 75oC po dobu 3 hodín. Pšeničný slad sa používa pri výrobe špeciálnych tzv. bielych pív.


Produkty
Adresa : Euro-Brew s.r.o., Hlboká 22, 917 01 Trnava
Tel. : +421 33 53 418 53, Fax : +421 33 53 418 52, E-mail : info@eurobrew.sk
The information on this page may not be reproduced, republished or mirrored on another webpage or website.
Copyright © 1997 - 2024 Euro-Brew s.r.o., Design»Rastislav Laco