Slovensky English
Úvodná stránka Aktuality Produkty Aktivity Linky O spoločnosti


Využitie sladových výťažkov – pohľad vedeckých pracovníkov z Nitry

     Naša základná orientácia v tomto smere zahŕňa štyri okruhy problémov. Prvým je topografia výskytu rizikových látok v jednotlivých častiach zrna a ich prienik do mlynských a pekárskych výrobkov. Skúmame možnosti minimalizácie vstupu ťažkých kovov do cereálnych potravín v rizikových oblastiach Slovenska.
     Druhým okruhom je optimalizácia pozberovej technológie a skladovania rastlinných produktov z hľadiska kvality a ekonomiky, kde sa zameriavame na štúdium zmien a možnosti regulácie premeny látok v rastlinných produktoch po ich oddelení od materskej rastliny po zbere, nakoľko v tomto období dochádza k zásadným metabolickým premenám. Takýto prístup má okrem vedeckého prínosu aj významné praktické využitie v pozberovom ošetrovaní a skladovaní, pri znižovaní vysokých strát a škôd s možným negatívnym dopadom na zdravie obyvateľstva. V tematickom okruhu výroba funkčných potravín a aditív skúmame produkciu vhodných rastlinných zdrojov so zlepšenou chemickou kompozíciou a výhodnými nutraceutickými vlastnosťami. Antioxidačné vlastnosti "fytochemikálií" sú spájané s ochranou voči viacerým chronickým chorobám. Tu sa orientujeme na riešenie úlohy. Výskyt prírodných antioxidačných látok, ich zdroje a aplikácia v potravinárstve.
     Štvrtou oblasťou výskumu, ktorej sa venujeme, je efektívnejšie využitie cenných zložiek cereálií a vedľajších produktov ich spracovania. Voľbou vhodných spôsobov mlynského spracovania (debranning), kombinovaním mlynských frakcií, otrúb, klíčkov, celozrnných produktov možno pripraviť aj funkčné zložky pre funkčné potraviny. Výskum jednoznačne naznačuje aj možnosti využitia sladových výťažkov, zahustených extraktov, múčky zo sladového kvetu a mláta. Vyžaduje to však hlbšie skúmanie a overovanie rôznych modifikácií ich aplikácie na výrobu segmentov vhodných do potravín nového typu. Riešime úlohu Výskum funkčných zložiek cereálií a ich transformácia v potravinách.

Produkty
Adresa : Euro-Brew s.r.o., Hlboká 22, 917 01 Trnava
Tel. : +421 33 53 418 53, Fax : +421 33 53 418 52, E-mail : info@eurobrew.sk
The information on this page may not be reproduced, republished or mirrored on another webpage or website.
Copyright © 1997 - 2024 Euro-Brew s.r.o., Design»Rastislav Laco